08 Aralık 2021 Çarşamba
Anasayfa > Duyurular > İSTANBUL 4 NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURUL DELEGE SEÇİMLERİNİ YAPIYOR

İSTANBUL 4 NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURUL DELEGE SEÇİMLERİNİ YAPIYOR

01.10.2021 14:55 12 14 16 18 yazdır
Türk Eğitim-Sen Seçim Yönetmeliğinin 16 ve 17 maddeleri uyarınca; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçeleri için, 7. Olağan Genel Kurul Delege Seçimleri 16 Ekim 2021 Cumartesi günü yapılacak olup seçimlerin yapılacağı yerler daha sonra ilan
İSTANBUL 4  NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURUL DELEGE SEÇİMLERİNİ YAPIYOR
İSTANBUL 4  NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURUL DELEGE SEÇİMLERİNİ YAPIYOR

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi Yönetim Kurulu 13.08.2021 tarih ve 81 sayılı kararında, Sendikamızın 7. Olağan Genel Kurul sürecine dair takvim ile bu süreçte yapılacak iş ve işlemler belirlenmiştir. Türk Eğitim-Sen Seçim Yönetmeliğinin 16 ve 17 maddeleri uyarınca; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçeleri için, 7. Olağan Genel Kurul Delege Seçimleri 16 Ekim 2021 Cumartesi  günü yapılacak olup seçimlerin yapılacağı yerler daha sonra ilan edilecektir.
Delege müracaatları şubemize, aşağıda belirtilen tarihlerde şahsen kimlik belgesi ile yapılacaktır. Delege müracaatları 2 Ekim 2021 Cumartesi  günü saat 10.00 -17.00 arasında başlayacak olup, 6 Ekim 2021 Çarşamba günü  saat 17.00 da sona erecektir.  Seçim çevrelerimiz ve bu çevrelerde yer alan iş yeri isim listelerimiz ile hangi seçim çevresinden kaç delege seçileceği şube binamızda da askıya çıkarılacaktır. Tüm üyelerimize ilanen duyurulur.

Delege müracaatları başlangıç: 2 Ekim 2021 Cumartesi – 10.00
Delege müracaatları bitiş          : 6 Ekim 2021 Çarşamba – 17.00

Delege Seçimleri                         : 16 Ekim 2021 Cumartesi  11.00 – 16.00

Türk Eğitim Sen İstanbul 4 Nolu Şube Yönetim Kurulu

100

1041

100

Toplam üye sayısı 1041, Delege başına düşen üye sayısı 10,4 olup, seçilebilecek delege sayısı hesaplanırken bu değer temel alınmıştır. Her okuldan ve kurumdan ilçe delege sayısına oranla delege seçilebilecektir.

SEÇİM BÖLGELERİ SANDIK SAYILARI

SEÇİM BÖLGESİSANDIK SAYISI
BEYOĞLU        1
BEŞİKTAŞ        1
SARIYER        1
ŞİŞLİ        1
KAĞITHANE        1
TOPLAM        5

*Üye sayısı 500’ü geçmeyen ilçelerde yönetimi kurulu kararı ile tek sandıkta oy kullanma işlemi yapılacaktır.

DELEGE SEÇİMLERİNDE UYULACAK KURALLAR

Delege Aday listeleri şubede 7 Ekim 2021 tarihinde şube binamızda askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilecektir. İlan süresi 3 (üç) gündür.
Seçimlerde oy kullanacak seçmenlerin listesi 11 Ekim 2021 tarihinde şube binamızda askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilecektir.
Delege seçimleri tüm seçim bölgelerinde 16.10.2021 Cumartesi günü saat 11.00’da başlayarak, saat 16.00’de oy kullanmak için sırada bulunanların oy kullanması da sağlanarak 16.00’de sona erer.
Seçimler serbest, eşit, gizli oy, açık sayım ve döküm esasına göre yapılacaktır.

Oy kullanacak olan üyeler, Sandık Kurulu görevlerinin uyarılarına uymak zorundadırlar. Sandık Kurulu görevlerine kimse müdahalede bulunamaz.
Seçimler sırasında, Sandık Kurulu Başkanına ve üyelerine karşı işlenen suçlar, devlet memurlarına karşı işlenmiş gibi cezalandırılır.
Seçimlerde kesinleşmiş oy kullanacak üyeleri kolay bulmak için soyadı sıralı Seçmen Listelerinde adı yazılı olan üyeler oy kullanır.
Seçmen Listesi Eylül ayı Sendika Aidat Tevkifat Kesinti Listesine göre oluşturulmuştur. Seçmen Listesinde adı yazılı bulunmayan üyeler oy kullanamazlar. Seçmen Listesinde adı bulunmayan üyeler başvurularını Delege Seçimleri Komisyonuna yapacaklardır.
Her üye kendi adına oy kullanır. Vekâletle oy kullanılamaz.

Üye oyunu serbest olarak kullanır. Üyeye, kimsenin hiçbir şekilde müdahale etmeye hakkı yoktur.
Seçimlerde oy kullanma mahallinde hiç kimse kendisinin veya herhangi bir adayın seçilmesi veya seçilmemesi için propaganda yapamaz.
Seçim saatinin başlaması ile oy verme işlemlerine; oy kullanmak için sırada bekleyen üyelerin iş yerini söylemesiyle, iş yeri sıralı Seçmen Listesinden adlarının bulunması ve nüfus hüviyet cüzdanı, ehliyet, pasaport, MEB personel kimlik kartı veya evlilik cüzdanı gibi belgelerden birisi ile kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra geçilir.
Oylar, oy kullanacak olan üyenin Sandık Kurulundan delege adaylarını gösterir mühürlenmiş birer adet; Oy Pusulasını ve Oy Zarfını alarak oy kabini içinde, Oy Pusulasındaki isimlerin karşısındaki veya altındaki kutucukların/yuvarlakların Sandık Kurulu tarafından bildirilen veya Oy Pusulasında belirtilen sayı kadar adayın işaretlenmesi ve Oy Pusulasının Oy Zarfına konularak, ağzının kapatılması ve Sandık Kurulu huzurunda seçim sandığına atılması ve Seçmen Listesindeki isminin karşısındaki yerin imzalanması suretiyle kullanılır.

Sandık Kurulu tarafından bildirilen veya Oy Pusulasında belirtilen sayıdan fazla adayın işaretlendiği Oy Pusulası ile Sandık Kurulu tarafından verilen Oy Pusulası dışında herhangi bir kâğıda yazılı aday isimlerinin bulunduğu oylar ve açıkça hangi adaya oy verildiğinin anlaşılamadığı Oy Pusulası ve Oy Zarfının içinden birden fazla Oy Pusulası çıkması halinde bunlar geçersiz sayılır.
Oy pusulasında Sandık Kurulu tarafından bildirilen veya Oy Pusulasında belirtilen sayıdan az kişi işaretlenmişse oy pusulası geçerli sayılacaktır.

Aday olmadığı halde, adı Oy Pusulasına yazılan ve işaretlenen kişilere verilen oylar geçersizdir. Ancak diğer adaylara verilen oylarla birlikte toplamda Sandık Kurulu tarafından bildirilen veya Oy Pusulasında belirtilen sayıdan fazla aday işaretlenmemişse geçerli sayılır.
Oy Pusulalarına, oyun kimin tarafından kullanıldığını belli eden bir ibare ve işaret konulamaz, imza atılamaz. Bu gibi Oy Pusulası ve Oy Zarfları geçersizdir.
Oy kullanacak olan üyeye bir defa Oy Pusulası ve Oy Zarfı verilir. Yanlış oy kullanma nedeniyle ikinci defa Oy Pusulası ve Oy Zarfı verilmez.

EKLER:

a) Delege Adayı Başvuru Dilekçesi.

TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE BAŞKANLIĞINA

7. Olağan Şube Genel Kurulu gereğince, 16/10/2021 tarihinde yapılacak olan Şube delege seçimlerinde aday olmak istiyorum.

Gereğini arz ederim.

…/…/2021